T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / BEYPAZARI - Beypazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezi

KURUMUMUZ TARİHÇESİ

M.E.B. Özel Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanlığının 05.09.1991 tarih ve 2449 sayılı Bakanlık onayı ile Öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesine ilişkin çalışmalarla bölgesindeki özel eğitim gerektiren bireylerin tanımlanması ve bireylere yönelik rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini yürütmek amacıyla il ve ilçe merkezlerinde Bakanlıkça rehberlik ve araştırma merkezleri açılmaktadır. (MEB Rehberlik ve Araştırma Merkezi Açma Yönergesi Madde 5)

2000 yılında Beypazarı Halk Eğitim Merkezi’nde faaliyetlerine başlayan Kurumumuz kısa bir süre sonra Namık Kemal İlköğretim Okulu zemin katında hizmet vermeye devam etmiştir. Okulun görev yapılan mevcut bina bölümlerine ihtiyacı olduğunu belirtmesi ile İmam Hatip Lisesi üst katına oradan da Beypazarı Öğretmenevi binasının zemin katına taşınmış olup 2007 Eylül ayından itibaren ise İlçe Halk Kütüphanesi üst katında hizmet vermiştir. 2018 Yılı Şubat ayı itibari ise şu andaki binasında hizmet vermektedir.

Çalışmalarımız:

Hafif, orta ve ağır derecede zihinsel yetersizliği, özel öğrenme güçlüğü, otizm, işitme, görme, dil ve konuşma güçlüğü, bedensel yetersizlik, davranış, gelişimsel bozuklukları bulunan bireylere uygun ölçme araç ve envanterler aracılığı ile tanımlaması ve uygun eğitim ortamlarına yerleştirme (Özel Eğitim Uygulama Okulu, Özel Eğitim Sınıfı, Örgün Eğitim, Hayat Boyu Öğrenme vb.)

Özel Gereksinimli öğrencisi olan bireylerin ailelerine gerekli olan müşavirliği sağlama

BİLSEM tanılama süreçlerini gerçekleştirme (Öğretmen ve Veli Eğitimleri vb.)

Bireylerin sosyal duygusal, akademik ve kariyer gelişimi alanlarında gerekli rehberlik faaliyetlerini gerçekleştirme

Aile, yetişkin, çift, evlilik öncesi çift danışmanlığı, ergen- çocuk danışmanlığı

Çalışma Yöntemimiz:

Merkeze hizmet verilen ilçelerden doğumdan itibaren her yaşta her birey başvurabilir.

Merkezde her bölümün çalışması önceden hazırlanmış belli bir programa bağlıdır. Çalışma saatleri içinde ve iş günlerinde yapılan bütün başvurular kabul edilir. Böylece Merkeze;

  1. Okul İdareleri resmen,
  2. Öğretmenler, okul idaresi yoluyla, telefonla ya da merkeze gelerek,
  3. Sağlık kurumları veya diğer kurumlar resmen ya da telefonla,
  4. Öğrenciler, okulları yolu ile yada kendileri velileri ile gelerek ve ya randevu alarak başvurabilirler.
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.09.2023 - Güncelleme: 25.09.2023 13:41 - Görüntülenme: 109
  Beğen | 0  kişi beğendi