ANKARA / BEYPAZARI - Beypazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ock

2-12 Ocak 2024 tarihleri arasında ilçemizde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anaokulu ve Halide Edip Adıvar Anaokulu Öğrencilerine yönelik Mahremiyet Eğitimleri gerçekleştirildi. Kurumumuz adına bu eğitimleri Rehberlik Öğretmeni/Psikolojik Danışmanı Pelin ARAS DOĞAN ve Havva GENÇTÜRK verdi. Eğitimde çocukların düzeylerine uygun kiat pokundu. İyi ve Kötü Sırlardan, İyi Dokunma ve Kötü Dokunma'dan, çocukların bir ihmal ya da istismar durumunda yapabileceklerinden bhsedilerek çeşitli etkinlik yapıldı ve video izletildi.

Ock

2-12 Ocak 2024 tarhileri arasında Beypazarı ilçemizde rehberlik öğretmeni/psikolojik danışmanı olmayan okullarımızın velilerine yönelik Mahremiyet Eğitimleri'ni kurumumuz adına Pelin ARAS DOĞAN ve Havva GENÇTÜRK gerçekleştirmiştir.

Ock

04/01/2024 Perşembe günü saat 14:00'de Beypazarı Rehberlik ve ARaştırma Merkezi toplantı salonunda 2023-2024 Yılı Bilsem Tanılama Takvimi ve Süreçleri hakkında kurumumuz personeli Azra UYSAL tarafından, bölgemizde bulunan ilkokulları ve Rehberlik Öğretmeni ve İdarecilerine bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Ock

27/12/2023 Çarşamba günü saat 10.00'da sorumluluk bölgemizde bulunan Güdül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Güdül İlçesi Şube Müdürleri ve ilçe rehber öğretmenlerinin katılımı ile İlçe Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Çalışmalarının ktif hale getirilmesi, ilçe ekibinin kurulmasıamacıyla müşavirlik toplantısı yapıldı. Kurumumuz adına toplantıya Merkez Müdürümüz Muhammet ELÇİ ve Rehberlik Hizmetleri Bölümü Rehberlik Öğretmeni/Psikolojik Danışmanı Havva GENÇTÜRK gerçekleştirmiştir.

Ock

Beypazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak Aralık Ayı süresinde sorumluluk bölgesinde bulunan Güdül İlçesindeki Rehberlik Öğretmeni/Psikolojik danışmanı olmayan okullarımıza kurumumuz personeli Zeynep UYSAL,Havva GENÇTÜRK ve Pelin ARAS DOĞAN tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılın kapsamında Ankara MEM tarafından seçilen Yerel Hedefimiz 'Mesleki Hedef Belirleme' konulu eğitimlerimizi tamamladık.

Ock

4-8 Aralık tarihlerinde Dünya Engelliler Haftasına yönelik çalışmamız  olması ve gerekli müşavirlik çalışmalarımızı yapabilmek için Beypazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak ilçemizde bulunan ve bölgemize hizmet veren Özel Eğitim Rehbailitasyon Merkezlerine ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Ziyaretleri kurumumuz adına Müdür Yardımcımız Murat AKINCI, Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü Başkanı Musa Hasan TAŞKIRAN ve Özel Eğitim Öğretmenimiz Büşra ŞAHİN YAVUZ yapmıştır.

Ock

Beypazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezi personelimiz Müdür Yardımcımız Murat AKINCI ve Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Musa Hasan TAŞKIRAN, Beypazarı ilçemizde tüm kademe okullarımızda bulunan özel eğitim sınıflarımıza ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. İlgili öğretmen ve okul idarecileri ile görüşüldü.Gerekli müşavirlik çalışmalrı personelimiz tarafından yapılmıştır.

Ock

8 Aralık 2023 Cuma günü saat 10.00'da kurumumuz personeli Rehberlik Öğretmeni/Psikolojik Danışmanı Havva GENÇTÜRK, Beypazarı Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerine 'Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele' Eğitimi Verildi.

Kas

Tüm dünyada Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanıyor. 20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları olması sebebiyle kurumuzda hazırlanan görsellerimiz internet hesaplarımızda yayınlanmıştır.

Eyl

2023 - 2024 Eğitim / Öğretim Yılı İlimiz Ankara yerel hedefi "Mesleki Hedef Belirleme" olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda Müdürlüğümüzce Okulöncesi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim kademeleri için hazırlanan içerikler ilişikte sunulmuştur.

Kas

Beypazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü tarafından Beypazarı İlçesinde faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine eğitim verildi. Eğitim 29 Ekim 2021 Pazartesi günü Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Musa Hasan TAŞKIRAN tarafından gerçekleştirildi. Eğitimde rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlere yönelik olarak eğitsel tanılama süreci ve güncellenen destek eğitim programları hakkında paylaşımda bulunumlumuştur.

Eyl

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Senebaşı Rehberlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı 22 Eylül 2021 Çarşamba günü 13.30 da Merkezimizide gerçekleştirildi. Toplantıya sorumluluk bölgemizlde bulunan Beypazarı, Ayaş ve Güdül İlçeleri rehberlik öğretmenleri ve Merkezimiz personeli katıldı. Toplantıda pandemi süreçinde rehberlik hizmetleri ve bu yıl yapılması planlanan çalışmalar üzerinde duruldu.

Eyl

Merkezimiz sorumluluk bölgesindeki ilçelerden Beypazarı ve Güdül İlçelerinde rehberlik öğretmeni bulunmayan okullarımız öğretmenlerine "Salgın Hastalık Sonrası Psikolojik Sağlamlığı Güçlendirme ve Öğrencilerin Okula Uyumunu Desteklemek" konulu eğitimler Merkezimiz psikolojik danışmanlarından Pelin ARAS DOĞAN ve Zeynep UYSAL tarafından 1-2 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.